Voeding en horeca

TWEEDE JAAR

Iets voor jou?

In het tweede jaar werken we verder zoals je van ons gewoon bent. Met 27 uren die voor iedereen hetzelfde zijn, waarin we wetenschap, talen en onze maatschappij bestuderen. We maken ook tijd voor een klasuur en modules, waarin je jezelf beter leert kennen en je ontdekt hoe je kan groeien in je talenten. We werken er ook aan groepsbinding, sociale vaardigheden en je ontdekt hoe je goed ’leert leren'.

De basisoptie Voeding en horeca is echt iets voor iedereen die interesse heeft in de keuken en het restaurant. Je leert heel wat over gezond en veilig eten, oefent je communicatieve vaardigheden en maakt kennis met de hulpmiddelen en grondstoffen vaak gebruikt in de horeca.

Wist je al?

… dat je door de modules 2 lesuren per week kan proeven van heel wat verschillende dingen? Kies jij voor sport, STEM, horeca, bouwtechnieken, wetenschappen, economie, elektrotechnieken, maatschappij en welzijn of wellness en lifestyle?

… dat leren een stuk gemakkelijker wordt als je weet hoe je dat moet doen? Op Site-A gaan we samen op weg, zodat jij zelf ook ervaart hoe jij het best leert en studeert!

Lessentabel

MODERNE TALEN

Nederlands 4
Frans 3
Engels 2

WETENSCHAPPELIJKE VAKKEN

Wiskunde 4
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 2
STEM 2

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR

Geschiedenis 2
Levensbeschouwelijke vakken 2
Lichamelijke opvoeding 2

VERKENNEN, VERDIEPEN EN VERSTERKEN

Klasuur
In het klasuur leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je kan groeien in je talenten. Samen met je klasgenoten werk je aan groepsbinding en sociaal-relationele vaardigheden. Ook leren we je 'leren', zodat je spoedig de nodige kennis en skills bezit om je leren zelf te sturen.
1
Module
We willen graag dat jij echt ontdekt wat je graag doet en waar je talent voor hebt. In deze modules kan je daarom proeven van verschillende dingen. Doorheen het schooljaar kan je vier keer wisselen. Maar als je graag veel wil weten over één vakgebied, kan je ook meerdere keren voor dezelfde module kiezen.
2
Basisoptie: Voeding en horeca 5


Jouw mogelijk pad


EERSTE GRAAD

TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

EERSTE GRAAD

  • VOEDING EN HORECA

TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD


Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de blauwe campus.