Eerste jaar B

EERSTE JAAR

Iets voor jou?

Waren sommige delen van het basisonderwijs nog niet helemaal duidelijk en haalde je daardoor nog geen getuigschrift? Dan ben je in het eerste jaar B helemaal op je plaats. Hier krijg je tijd en extra hulp om alles wat je nog niet begrepen hebt bij te leren.

We leren vooral al doende. We organiseren dan ook heel wat activiteiten en projecten. Je gaat aan de slag met taal, rekenen en zoveel meer. Je kan kiezen voor makkelijkere of moeilijkere oefeningen. Je mag je werk zelf plannen en je werkt op je eigen tempo. Hiervoor gebruik je in de klas ook regelmatig een laptop.

In de eerste graad van het secundair onderwijs vinden wij het belangrijk dat jij een goed zicht krijgt op verschillende mogelijkheden die bij jou passen. We laten je van alles proeven om pas daarna een keuze te maken. Daarom voorzien we verschillende modules waartussen je kan kiezen, zodat je jezelf nog beter leert kennen. Het is pas in het derde leerjaar dat je een echte studiekeuze maakt.

Wist je al?

… dat we er in september samen op uit trekken om elkaar beter te leren kennen?

... dat we de leerstof in projecten verwerken? Zo kan je hetgeen je leerde meteen ook toepassen in het echte leven.

Lessentabel

PROJECT ALGEMENE VAKKEN (PAV) - 13U

Wiskunde
Wetenschappen
Nederlands
Geschiedenis
Burgerschap

MODERNE TALEN - 3U

Frans
Engels

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR

Artistieke vorming 2
Lichamelijke opvoeding 2
Levensbeschouwelijke vakken 2

STEM

Techniek 5

VERKENNEN, VERDIEPEN EN VERSTERKEN

Klasuur
In het klasuur leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je kan groeien in je talenten. Samen met je klasgenoten werk je aan groepsbinding en sociaal-relationele vaardigheden. Ook leren we je 'leren', zodat je spoedig de nodige kennis en skills bezit om je leren zelf te sturen.
1
Module
We willen graag dat van jij echt ontdekt wat je graag doet en waar je talent voor hebt. In deze modules kan je daarom proeven van verschillende dingen. Waar nodig zetten we in deze module in op extra versterking. Je volgt twee modules per week en doorheen het schooljaar kan je vier keer wisselen. Maar als je graag veel wil weten over één vakgebied, kan je ook meerdere keren voor dezelfde module kiezen.
4


Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de blauwe campus.


Hier heb ik het gevoel dat ik echt iets kan.


Sara
1B3