Maatschappij en Welzijn - Voeding en horeca - Economie en organisatie

TWEEDE JAAR

Iets voor jou?

Wil je een praktische richting volgen, op je eigen tempo ontdekken waar je interesses liggen en wat je talenten zijn? In deze basisoptie ontdek je drie verschillende contexten, zodat je nadien een goede en weloverwogen keuze kan maken.

In het onderdeel maatschappij en welzijn leer je over de mens en de samenleving. Je maakt kennis met de verzorging van jezelf, en anderen. Je leert er ook heel wat over de gezondheid en de manier waarop wij best samenleven met elkaar.

In de lesuren economie en organisatie maak je kennis met kopen, verkopen, ondernemen en zal je jouw ICT-vaardigheden uitbreiden. Je leert er omgaan met geld en onderzoekt praktijkgericht de mogelijkheden van verschillende beroepen zoals magazijnier, verkoper, administratief medewerker en onthaalmedewerker.

Je zal ook enkele lesuren aan het fornuis, in de zaal of in de bakkerij doorbrengen. Je leert er hoe je werkt in de keuken, het restaurant en de bakkerij, ontdekt heel wat over gezonde, veilige voeding en schaaft je communicatieve vaardigheden bij.

Wist je al?

… dat je door de combinatie van de 3 studiegebieden in deze basisoptie kan proeven van heel wat verschillende dingen? Zo ontdek je verder waarvoor je aanleg en interesse hebt, zodat je nadien een goede studiekeuze maakt.

… dat in alles wat we doen het echte leren centraal staat? Op Site-A leer je door het te beleven, te ontdekken en te doen. Zo ga je aan de slag in echte horeca-keukens, leer je programmeren in de Makerspace en verken je de praktijklokalen van heel wat mensgerichte studierichtingen.

Lessentabel

STEM - 5U

Wiskunde 3
STEM 2

TAAL - 6U

Nederlands 3
Frans 2
Engels 1

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR - 5U

Sport 2
Levensbeschouwelijke vakken 2
Artistieke vorming 1

PROJECT ALGEMENE VAKKEN - 5U

PAV
De algemene vakken aardrijkskunde, burgerschap, economie, geschiedenis, natuurwetenschappen en toegepaste informatica samengebracht tot één logisch geheel, waarbij de link met Nederlands en wiskunde nooit veraf is.
5

VERDIEPEN, VERSTERKEN EN VERKENNEN - 11U

Klasuur
In het klasuur leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je kan groeien in je talenten. Samen met je klasgenoten werk je aan groepsbinding en sociaal-relationele vaardigheden. Ook leren we je 'leren', zodat je spoedig de nodige kennis en skills bezit om je leren zelf te sturen.
1
Basisoptie 10


Jouw mogelijk pad


EERSTE GRAAD

TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

EERSTE GRAAD

  • MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN - VOEDING EN HORECA - ECONOMIE EN ORGANISATIE

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de blauwe campus.