Maatschappij en Welzijn - Voeding en horeca - Economie en organisatie

TWEEDE JAAR

Iets voor jou?

Wil je een praktische richting volgen, op je eigen tempo ontdekken waar je interesses liggen en wat je talenten zijn? In deze basisoptie ontdek je drie verschillende contexten, zodat je nadien een goede en weloverwogen keuze kan maken.

In het onderdeel maatschappij en welzijn leer je over de mens en de samenleving. Je maakt kennis met de verzorging van jezelf, en anderen. Je leert er ook heel wat over de gezondheid en de manier waarop wij best samenleven met elkaar.

In de lesuren economie en organisatie maak je kennis met kopen, verkopen, ondernemen en zal je jouw ICT-vaardigheden uitbreiden. Je leert er omgaan met geld en onderzoekt praktijkgericht de mogelijkheden van verschillende beroepen zoals magazijnier, verkoper, administratief medewerker en onthaalmedewerker.

Je zal ook enkele lesuren aan het fornuis of in de zaal doorbrengen. Je leert er hoe je werkt in de keuken en het restaurant, ontdekt heel wat over gezonde, veilige voeding en schaaft je communicatieve vaardigheden bij.

Lessentabel

PROJECT ALGEMENE VAKKEN (PAV) - 11U

Wiskunde
Wetenschappen
Nederlands
Geschiedenis
Burgerschap

MODERNE TALEN - 3U

Frans 2
Engels 1

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR

Artistieke vorming 1
Lichamelijke opvoeding 2
Levensbeschouwelijke vakken 2

STEM

STEM 2

VERKENNEN, VERDIEPEN EN VERSTERKEN

Klasuur
In het klasuur leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je kan groeien in je talenten. Samen met je klasgenoten werk je aan groepsbinding en sociaal-relationele vaardigheden. Ook leren we je 'leren', zodat je spoedig de nodige kennis en skills bezit om je leren zelf te sturen.
1
Basisoptie: Maatschappij en welzijn 5
Basisoptie: Economie en organisatie 2
Basisoptie: Voeding en horeca 3


Jouw mogelijk pad


EERSTE GRAAD

TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

EERSTE GRAAD

  • MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN - VOEDING EN HORECA - ECONOMIE EN ORGANISATIE

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de groene campus.