Humane wetenschappen

DERDE GRAAD

Iets voor jou?

Ben je een positief ingestelde leerling met een kritisch blik ten opzichte van mens en maatschappij? Wil je jouw abstract denkvermogen verfijnen om op grondige wijze fenomenen te kunnen analyseren en synthetiseren? Toon je automatisch openheid en respect voor de visie en de leefwijze van mensen in diverse culturen? Vertoon je een groot empathisch vermogen? Ben je bereid om zelfstandig en in groep opdrachten uit te voeren? Beoog je een studierichting die je goed voorbereidt op hoger onderwijs in de gedrags- en sociaal wetenschappelijke disciplines? Dan is deze richting iets voor jou!

Deze studierichting is een doorstroomrichting, wat betekent dat we je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs.

Wist je al…

… dat volgens de filosoof Socrates zelfkennis het begin is van alle wijsheid? Door onderzoek te doen naar het eigen functioneren en gedachtegoed krijgen wij meer inzicht in het functioneren van anderen en de maatschappij waarin wij leven. Dit inzicht kan dan leiden tot het beter laten functioneren van mensen en instellingen in de maatschappij.

Lessentabel

VIJFDE JAAR

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 2
Wiskunde 4
Wetenschappen
Natuurwetenschappen en Aardrijkskunde
2
Geschiedenis
Burgerschap
2
Artistieke vorming 1
Humane wetenschappen
 • Kunstbeschouwing
  2
 • Filosofie
  2
 • Gedragswetenschappen
  3
 • Cultuurwetenschappen
  2
9
Klasuur 1

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de blauwe campus.