Restaurant en keuken

DERDE GRAAD

Iets voor jou?

Ben je iemand die graag creatief bezig is met voeding? Houd je ervan om gasten culinair te verwennen met jouw kookkunsten? Of ontvang je liever gasten op een stijlvolle manier die je verwent met jouw charmante bediening? Binnen de richting voeding en horeca leren we jou de kneepjes van het vak zodat jij alle bagage meekrijgt om de beroepswereld in te stappen.

Deze studierichting is arbeidsmarktgericht. Dat betekent dat we je dankzij heel wat praktijkvakken voorbereiden op een job.

Wist je al?

… dat “zout” door de eeuwen heen een betaalmiddel was? De Romeinen werden ermee betaald. Vandaar het woord salaris afgeleid van de term “Salarium”. De afkorting Sal betekent dan ook zout.

… dat je in de 3de graad de unieke kans krijgt om stage te lopen in welgekende zaken om zo jezelf en je talenten te ontdekken? Ook op school ga je levensecht aan de slag in onze restaurants.

Lessentabel

ZESDE JAAR

Levensbeschouwelijke vakken 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Frans 2
Wiskunde 1
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis
Burgerschap
1
Engels 1
Hotel: Dranken- en wijnkennis 1
Hotel: Keukentechnologie 1
Hotel: restauranttechnologie 1
Praktijk Hotel 14
Stage Hotel 4
Economie 1

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de groene campus.


In de keuken klaargemaakt met liefde, in de zaal geserveerd met passie


Rani Boon
Restaurant-keuken