Biotechnologische STEM-wetenschappen

TWEEDE GRAAD

Iets voor jou?

Vraag je je wel eens af hoe de wereld om je heen werkt? Kan je logisch denken en houd je van wiskunde, als taal om die wereld rondom jou te begrijpen? Vind je het cool om te ontdekken hoe het menselijk lichaam in elkaar zit? Kijk je uit naar nieuwe technologie? Zou je zelf eens een 3D-ontwerp willen maken of wil je leren programmeren?

Dan is een richting binnen het domein STEM iets voor jou! Zoek samen met je leerkracht uit waarom je oren pijn doen als je duikt, hoe je met een loep vuur kan maken en waarom je nooit WC-eend mag mengen met javel. Jouw leerkrachten helpen jou om de wetenschapper in jezelf te ontdekken!

In deze studierichting ga je niet alleen nadenken, maar vooral ook zelf aan de slag. We nemen wat extra tijd voor de wetenschapsvakken, zodat je inzicht kan verwerven door zelf te onderzoeken. Heb je altijd al in een labo willen experimenteren, dan is deze studierichting zeker iets voor jou. Daarnaast zal je je ook verdiepen in technologische vaardigheden zoals programmeren en technisch tekenen. Zo verzamel je heel wat kennis en vaardigheden die zich lenen tot het toepassen ervan in geïntegreerde STEM-projecten. We vullen dan ook op regelmatige basis de wetenschapsuren anders in: als een rasechte uitvinder experimenteer je met de verworven wetenschappelijke en wiskundige kennis en ga je op zoek naar creatieve oplossingen voor concrete problemen.

Deze richting biotechnologische STEM-wetenschappen geeft je dus een theoretische basis van wiskunde en wetenschappen waar je toegepast mee aan de slag gaat. We bereiden je zo optimaal voor op hoger onderwijs binnen het studiegebied STEM.

Deze studierichting is een doorstroomrichting, wat betekent dat we je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs.

Wist je al?

… dat je uit sterrenstof bestaat?

… dat je huid iedere 30 dagen vernieuwt?

… dat een walvis een inktvis kan verlammen met geluid?

… dat er meer dan 800 verschillende stoffen in chocolade zitten?

… dat je smartphone meer rekencapaciteit heeft dan de raket waarmee Neil Armstrong de maan heeft bereikt?

Lessentabellen

DERDE JAAR

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Toegepaste informatica 1
Wiskunde 4
Biologie 2
Chemie 3
Fysica 2
Project STEM 1
Geschiedenis
Burgerschap
2
Aardrijkskunde 1
Artistieke vorming 1
Klasuur 1

VIERDE JAAR

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Toegepaste informatica -
Wiskunde 4
Biologie 2
Chemie 3
Fysica 3
Project STEM 2
Geschiedenis
Burgerschap
2
Aardrijkskunde 1
Artistieke vorming -
Klasuur 1


Jouw mogelijk pad


TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

JOUW TOEKOMST

TWEEDE GRAAD

  • BIOTECHNOLOGISCHE STEM-WETENSCHAPPEN

JOUW TOEKOMST

  • Je stroomt door naar het hoger onderwijs

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op de blauwe campus.