Je kiest zelf

Jezelf en je talenten leren kennen vinden we op Site-A erg belangrijk. Kiezen doe je het best door zelf te kunnen proeven en proberen. Daarom stellen we in de eerste graad een echte studiekeuze nog even uit en werken we met modules. 

Een module is een vak dat je zelf kan kiezen. In onze school kan je in het eerste jaar elke week twee modules volgen. Elk schooljaar kan je vier keer kiezen welke modules je de volgende weken zal volgen. Wil je liever de uitvinder of de sporter in jezelf naar boven halen? Wil je een echte wetenschappelijke proef uitvoeren of wil je je eerder verdiepen in een andere taal? Wil je kennismaken met de ontwikkeling van een baby, of heb je meer interesse in de nieuwste kapsels en trends? Ook dat kan! De leerkrachten maken er een sport van om de modules zo vernieuwend en afwisselend mogelijk te maken.

In het tweede jaar kies je een basisoptie. Je kan dit vergelijken met een module, maar dan een heel schooljaar lang. In de B-stroom proef je in deze basisoptie van een combinatie van verschillende studiedomeinen, in de A-stroom bestaat deze basisoptie uit een verkenning van één domein. Daarom krijg je ook in het tweede jaar A-stroom wekelijks nog twee lesuren module extra. Zo kan je echt twee schooljaren lang verschillende dingen ontdekken of nog meer kiezen voor wat je graag doet. Want weten waar je aanleg en interesse voor hebt, is belangrijk om nadien een goede studiekeuze te maken.


Onze werking