Je mag het zelf

Onze leerkrachten zoeken elke dag opnieuw naar uitdagende opdrachten en invalshoeken om jouw leerproces te stimuleren. Ze staan  klaar om je te helpen waar nodig en je een duwtje in de rug te geven wanneer het even moeilijk gaat.  In alles wat we op Site-A doen, staat het echte leven centraal. Je leert als leerling door het te beleven, te ontdekken en te doen.

Tijdens het klasuur helpen we jou op weg om jouw leerproces zelf in handen te nemen. En we hebben goed nieuws: ’leren’ kan je leren. Gelukkig maar! Als je de nodige kennis en skills bezit om je leren zelf te sturen, heb je immers een levenslange troef in handen, zowel op school, als in je privé- en werkleven later. En die skills en kennis kan je dus aanleren. Zo leer je leren, op jouw maat. En loopt het een keertje mis? Geen probleem, uit elke fout leer je weer wat bij, over jezelf, over je kennis en over de manier waarop je omgaat om uitdagingen. Wij geloven alvast dat je het kan.

Leermomenten worden in al onze studierichtingen levensecht met praktijkvoorbeelden uit het dagelijks leven of het vakgebied. Zo trekken we naar het bos voor een biotoopstudie, leer je programmeren in een echte Makerspace, gaan we aan de slag met wetenschappelijke proefjes in het laboratorium en bestuderen we de werking van de spieren liefst in de sporthal. En in de tweede en derde graad gaan we in verschillende van onze studierichtingen nog een stapje verder. Daar volg je immers gewoon les in één van onze ondernemingen, zoals het schoonheidssalon, het copycenter, het restaurant en het kapsalon. Zo echt kan leren zijn!


Onze werking